Rezum

OBS! Just nu kan vi tyvärr bara erbjuda denna behandling till privatbetalande patienter.

Lider du av vattenkastningsbesvär till följd av godartad prostataförstoring? 

Nu kan vi erbjuda dig den helt nya och unika metoden Rezum!

Den aktiva behandlingen tar endast några minuter, men planera att spendera 2 tim på kliniken. Metoden bygger på att man via ett speciellt instrument injicerar vattenånga I prostatavävnaden. Antalet injektioner med vattenånga varierar beroende på prostatas storlek men vanligtvis är det mellan 2 – 8 injektioner med ånga som ges vid ett behandlingstillfälle. Det är en säker och effektiv behandling som lindrar de symptom som förknippas med godartad prostataförstoring.

Varje injektion tar 9 sekunder. När ångan kondenseras till vatten frigörs den lagrade energin och dödar cellerna i det behandlade området i prostatan. De döda cellerna avlägsnas via kroppens naturliga läkningsprocesser och det leder till att prostata krymper. Det här leder i sin tur till att urinröret får bättre plats och därmed underlättas avflödet av urin från urinblåsan.

Vad är BPH?

Benign prostatahyperplasi (BPH) är en godartad förstoring av prostatakörteln och som påverkar vattenkastningen hos ca 50 % av män i åldrarna 51 – 60 år och upp till 90 % av män över 80 år. Förstoringen kan komprimera urinröret, minska flödet av urin från blåsan och ibland blockera det helt.

 image13

Symptom

  • Ökad urineringsfrekvens
  • Oregelbundet flöde
  • Trängningar
  • Svag stråle
  • Krystning
  • Nattlig urinering